2022-06-28 672 浏览
上星期买左呢间cafe任食任饮套餐coupon。其实咁嘅价钱,原本都唔会好高期望,志在hea一个下午。估唔到,呢度令我喜出望外,食物好用心制作,唔单止味道,连摆盘卖相都非常有心。牛油果芝士奶盖沙冰 - 够香够滑,好有水准,而且可以叫半杯,等你可以试多几样,好体贴All day breakfast - 蛋炒得好滑,最惊喜系个包,睇落去有啲似窝夫,食落原来系牛角包texture 黑松露鸭胸野菌扁意粉 - 送上枱仲系热腾腾,超香超creamy, 味道恰到好处,好想食多碟 (不过实在太饱)温泉蛋素肉酱蕃茄扁意粉 - 个人觉得味道略嫌偏淡小食有叫他他酱虾多士、吞拿鱼碎蛋千层酥、日式南蛮鸡配薯条同咸蛋黄手作scone, 当中虾多士同千层酥都有encore, 特别欣赏虾多士,脆而不腻,好难得不过好戏在后头,奉劝大家如果去食,一定一定要留肚食甜品伯爵茶戚风蛋糕,新鲜松软,伯爵茶嘅香味好出,而且唔会太甜,忍唔住食完再食金宝麻糬窝夫配雪糕,好食到唔识点形容,窝夫外脆内软,再加上入面QQ麻糟,超丰富口感,配蓝色嘅海盐雪糕,同埋用心嘅摆盘,超高质,好后悔之前食咗咁多主菜同小食,如果唔系我一定叫多份!除咗食物制

温泉蛋素肉酱蕃茄扁意粉 - 个人觉得味道略嫌偏淡
不过好戏在后头,奉劝大家如果去食,一定一定要留肚食甜品
除咗食物制作用心,店员好殷勤勤,好有礼貌,好值得推介嘅cafe!
老实讲,食一个主食加一个甜品同两杯饮品都已经回晒本。多几个好似我啲咁嘅客,会唔会搞人地蚀晒本架?
r
2022-06-21