2021-09-01 121 浏览
朋友介紹,今日約咗媽咪去九龍城食高質日本野☺簡直服務高質,食物都高質❗係宋皇臺站落行一陣就到啦,好方便☺.侍應超有耐性每枱解釋 Menu上的菜式,而態度非常親切有禮💯充滿歡樂及正能量😂. 🟥芥末牛油果海老餅🥑 $78 🟧Cream cheese混合淡淡的芥末及牛油果,非常軟滑,灑上櫻花蝦仔有脆脆口感,再舀上鹹香克力架一齊食,真係愈食愈上癮😂(餅乾任添架❗我加咗一次) .🟨 日本關東外海參漬 $138🟩以為海參係平時食咁淋 batbat, 可能漬物關係,醃完咬落似八爪魚刺身,煙煙韌韌😆醋酸味非常開胃.🟦火分烏賊肉素麵🦑$138🟪素麵其實係烏賊切成的條狀似麵~~醬汁係柚子的果香酸甜,而烏賊都好鮮甜☺.✨✨!l必食推介✨✨🟫火灸平目魚邊 $148🟫平目魚即係左口魚邊,平時都有食,但咁大條真係未試過~魚油香溢,入口即化😋但有特製清新.⬛ 伊勢海老燒🦞 $688⬜登登登登❗今晚主角🌟係龍蝦二食 1.半熟龍蝦配海膽⏩火槍輕輕燒過龍蝦肉,配以海膽進食。龍蝦肉彈牙爽口非常新鮮,連海膽食勁鮮甜,蝦頭仲有膏添😍 2.龍蝦湯 & 龍蝦粥🍲⏩食完肉,個蝦頭會拎去煲湯。可以選湯或粥,而我叫咗湯粥
🟥芥末牛油果海老餅🥑 $78 🟧
⬛ 伊勢海老燒🦞 $688⬜
登登登登❗今晚主角🌟係龍蝦二食
1.半熟龍蝦配海膽

2.龍蝦湯 & 龍蝦粥🍲
⏩食完肉,個蝦頭會拎去煲湯。可以選湯或粥,而我叫咗湯粥各一。 湯底超濃郁龍蝦味😍唔會太鹹或腥,而係鮮甜。湯會比粥濃味DD,但粥似食泡飯索味又好正😂仲有其他配菜,金菇娃娃菜等吸盡精華,真係不得了♥
唔記得仲有~明太子燒蠔 & 燒雞翼!
又係媽咪食日本野必叫,真心鮮雞味及超 juicy! 讚!