2023-08-27
今日同朋友黎到位於尖沙嘴既哩間鐵板燒餐廳。餐廳環境寬敞舒適,鐵板燒吧枱位置可以望到廚師烹調食物嘅過程。如果生日或者慶祝,可以預先同餐廳講定,請廚師喺鐵板上面寫字,製造驚喜💕✨秋田二人前套餐 價錢有兩款,揀食和牛薄燒卷嘅話,價錢係每位$950 ,如果食厚燒和牛,價錢就係每位$1150,今次我哋就揀左和牛薄燒卷~🥗季節沙律沙律菜新鮮爽脆,上面仲有粉絲同粟米,醬汁酸爽開胃~🥚魚籽鵝肝蒸蛋蒸蛋熱辣辣,入口相當滑溜,面層有唔少魚籽,亦有鵝肝粒。🦞鮮活龍蝦半隻龍蝦超新鮮,上檯既時候仲識得郁~咬落去非常彈牙,廚師烹調嘅時候會用龍蝦膏製作醬汁,味道濃郁,好食推介👍🏻🦪蠔因為生日嘅關係,餐廳會送兩隻蠔,廚師烹調蠔嘅時候,會喺旁邊燒埋櫻花蝦、蔥同煙肉,加埋落去號到一齊食,會更香口,亦能夠增添口感。🐚原隻鮮活南非鮑魚 廚師會喺鮑魚上面放上大昆布,再喺昆布上面放上海鹽,加埋白酒焗一陣。之後加上昆布碎及忌廉海苔汁烹調,入口新鮮彈牙,忌廉味濃郁。🦢香煎頂級鵝肝香煎頂級鵝肝好厚身,入口充滿油脂香,上面放上金箔及魚子醬。🔥🥩自選牛肉鐵板燒(鹿兒霜降和牛薄燒卷)鹿兒霜降和牛包裹住炒香左嘅香蔥及蒜,食落味道更富層次,和牛
✨秋田二人前套餐
🥗季節沙律
沙律菜新鮮爽脆,上面仲有粉絲同粟米,醬汁酸爽開胃~
🥚魚籽鵝肝蒸蛋
蒸蛋熱辣辣,入口相當滑溜,面層有唔少魚籽,亦有鵝肝粒。
🦞鮮活龍蝦半隻
🦪蠔
🐚原隻鮮活南非鮑魚
🦢香煎頂級鵝肝
香煎頂級鵝肝好厚身,入口充滿油脂香,上面放上金箔及魚子醬。
🔥🥩自選牛肉鐵板燒(鹿兒霜降和牛薄燒卷)
鹿兒霜降和牛包裹住炒香左嘅香蔥及蒜,食落味道更富層次,和牛亦係油香滿溢~
🍳秋田炒飯
炒飯粒粒分明,配料有櫻花蝦、香蔥及煙肉粒。
🥬炒野菜
野菜份量亦唔少,有芽菜及椰菜等~
🥣龍蝦清湯
用龍蝦殼熬製嘅湯,味道清甜。
🫘精選甜品
冇諗過可以食到即時整嘅豆沙包,外層鬆軟,紅豆香甜,再加埋綠茶雪糕,真係非常滿足~