2020-10-23
西環一帶小店林立,食肆質素一向都好高,呢餐特登同老婆過黎試試呢間幸鮨屋既套餐,食落果然都係又抵又高質未叫野食,職員已經為我地遞上佢地既特製小食,食落好似大阪燒既串物,配上燒汁同沙律醬,香口又開胃。我同老婆都一齊自選壽司拼盤,我地揀左A3同A5 既壽司,都食到成十四件壽司架,包括有三文魚、油甘魚、鰻魚、馬刀背(即係聖子)、玉子、北寄貝、牛油果沙律、帶子、甜蝦、深海池魚、赤蝦、同真鯛。件件壽司都好新鮮好好食,最喜出望外居然係佢既牛油果沙律,真係食過返尋味。套餐有包埋一大碗丼飯。我同老婆分別揀左蟹肉蟹膏丼同埋炙燒鮮銀鱈魚左口魚邊丼。講講第一碗先,蟹肉既鮮同蟹膏既濃兩者二合為一,真係好食到哇哇聲。而炙燒將鮮銀鱈魚同左口魚邊既豐富魚脂全部浮現出黎。魚油融化係飯粒之中,啖啖飯都係精華。呢度既拼盤套餐仲要係包埋刺身/天婦羅,又係好高質又抵食。包括三文魚刺身、北寄貝刺身同埋甜蝦刺身。至於天婦羅就有蝦天婦羅同埋日本蕃薯仔天婦羅。講真呢個價錢包曬咁多樣野仲要係好食,真係好難再係第二度搵到。我地再追加左個日本吉列炸蠔,炸漿唔會太多,而蠔亦都有一定份量,呢d比例先係恰到好處。甜品有雪米糍
甜品有雪米糍