2022-11-01 19 浏览
係apm買完野,搵下op有咩岩食,就搵到呢間漁吉食海鮮丼,位置唔太遠,行一陣就到。上到去轉左就會見到大大個牌,裝修簡潔明亮,係一間溫馨小店。漁吉特選丼 $188呢個特選海鮮丼基本上咩都有,有三文魚,油甘魚,海膽,左口魚邊,帆立貝等等,因為今次無哂鮑魚,所以轉左鰻魚俾我。基本上款款都好新鮮,鮮甜而且口感十足,當中我最鐘意既就係左口魚邊,佢有少少烤過,烤出d油香味。另外佢地既刺身都幾大塊,唔會切到好碎,可以大大啖咁食好爽。北海帆立海老丼 $168而呢一款丼飯就主力係食帆立貝同蝦。蝦就有3款,包括牡丹蝦,赤蝦同甜蝦,隻隻都好大隻,而且爽口彈牙,鮮甜回甘,絕對好味。另外仲有兩粒有燒過既帆立貝,有少少焦香得黎又保留返刺身既口感,好食。值得一提係佢地既wasabi係好好食,食得出一粒粒唔會好化學既感覺,感覺好新鮮。

上到去轉左就會見到大大個牌,裝修簡潔明亮,係一間溫馨小店。

漁吉特選丼 $188

北海帆立海老丼 $168