2019-08-09 512 浏览
约了妈咪到铜锣湾行街,她的朋友介绍我们到这里食晚饭,在openrice度睇过晚饭价钱都比较贵,所以今次试lunch set先。 入到餐厅环境光线柔和, 店员亲切友善, 一坐低已经送上lunch set menu, 我点了两个餐同妈咪一齐分享,Deluxe Chirashi $360, 三色丼$420。首先店员会送上开胃小食甜甜酸酸的, 味道唔错。三色丼~ 卖相非常精美, 每粒晶莹通透的三文鱼籽, 鲜甜好味的海胆,鲜滑的吞拿鱼蓉, 完全带出整个饭的不同口感。Deluxe Chirashi~ 满满的新鲜刺身, 入口即溶油香四溢的拖罗, 鲜甜的海胆, 肥美的帆立贝, 清甜的牡丹虾, 咸香味又浓又正的三文鱼籽, 店员果然冇介绍错啊!蒸蛋~ 细细碗的蒸蛋入面材料丰富,芫茜,白果,鸡肉和蚬肉,配上滑溜的蒸蛋, 非常好吃。面豉汤~ 食了很多刺身之后, 可以饮返碗暖笠笠的面豉汤,饮完都唔会觉得口干。荞麦冷面~爽口弹牙,啱晒夏天吃,好清新。最后点少得甜品, 套餐可以选择饮品或甜品, 我喜欢吃雪糕,所以选择了甜品, 吃过云呢拿味的三文治雪糕后,好满足!走的时候见到原来玄鮨已经有几年攞到米芝莲推介,怪唔知这

首先店员会送上开胃小食甜甜酸酸的, 味道唔错。
前菜

三色丼

Deluxe Chirashi

面豉汤

荞麦冷面~爽口弹牙,啱晒夏天吃,好清新。
荞麦冷面

雪糕甜品

走的时候见到原来玄鮨已经有几年攞到米芝莲推介,怪唔知这里的食物质素咁好啦! 今次两个人埋单大约要八百几,但我觉得是值得的,因为刺身非常新鲜,套餐的份量很多,今餐就当奖励下自己啦!

2019-08-08
庆祝纪念