-有時食太多肉覺得有啲肥膩,都會想食素菜消滯。今次呢間新派素食餐廳打破🐷對傳統齋菜舖嘅印象,店內有花牆、蕾絲吊燈,窗邊亦掛上燈飾。餐廳提供多國菜,部分菜式更以假亂真,同真嘅海鮮/肉類非常相似!🍲香菇竹笙菜膽翅湯 $68滋潤養生,湯底帶濃郁菜膽、冬菇鮮味,仲有大大件爽口竹笙,仿翅不論賣相到口感都同真翅近乎一樣🫢推薦!🍛印度風味Masala咖哩配手抓餅 (奶 蜂蜜) $78Masala意指印度香辛調味料,帶薑、小茴香等香氣,相當惹味。手抓餅口感酥脆,配搭Masala非常開胃👍🏻🍣素食三文魚拼盤 $68打卡一流,玩味十足📸除左因為菜式上枱時煙霧彌漫之外,更大原因係以蒟蒻製成嘅素三文魚同真三文魚好似樣!雖然口感比真嘅會實多少少,不過點左日式醬油同Wasabi之後就更加相似。另外,以豆類製作嘅素鮑片爽滑彈牙,同樣非常相似🤩🫚傳統和風薑蓉白冷麵 $88夏日炎炎,最適合食冷麵消暑🥵麵底軟滑爽口,口感有啲似蒟蒻絲。配以冷麵汁、Wasabi、薑蓉、蘿蔔蓉、車厘茄等,味道清爽,有種食左都唔怕肥、無罪惡感嘅感覺😏🥬忌廉蘑菇濃湯佐菠菜苗 (奶) $98特別嘅菜式,少見西湯浸菜。菜苗嫩滑,湯底質感較厚身,除左有

🍲香菇竹笙菜膽翅湯 $68

🍛印度風味Masala咖哩配手抓餅 (奶 蜂蜜) $78

🍣素食三文魚拼盤 $68

🫚傳統和風薑蓉白冷麵 $88

🥬忌廉蘑菇濃湯佐菠菜苗 (奶) $98
特別嘅菜式,少見西湯浸菜。菜苗嫩滑,湯底質感較厚身,除左有磨菇香味之外,亦有菜苗味道,整體比想像中鮮甜。

🍰紐約芝士蛋糕 (奶) $58
芝士蛋糕唔會太甜,口感軟滑而不膩,奶味香濃,加上金箔裝飾,更顯矜貴。鍾意甜啲嘅朋友可以按自己需要加上藍莓醬😋