2020-02-14 27 浏览
今日嚟到何文田附近探朋友隻貓,於是玩到咁上下就落下街醫肚,估你唔到原來而家勝利道開咗咁多食肆!朋友推薦呢一間食牛嘅小餐廳,睇睇個Menu的確好抵食入面座位唔多,所以晚飯時間都多人嚟買外賣👍🏻由於我最近比醫師勒令戒牛,所以我本人淨係食咗宮崎葡萄豚肉丼廚師係一位姨姨,我哋一order完之後佢就默默咁整啲飯出嚟,一腳踢😳呢個丼飯真係估你唔到咁好食! !嗰個豚肉簡直就係一鳴驚人,我諗大概係超級高質嘅日本豬肉先至會做到呢一種咁諗嘅口感再加上佢用咗秘製蒜汁,加上洋蔥芝麻等等配料,啱啱好可以送晒每一粒飯朋友嘅雞飯都唔錯, 10分Standard,醬汁同埋豚肉嘅一樣,雞肉幾滑溜另外朋友仲order左280g嘅超大A4日本和牛西冷扒,承惠$392肉質又係超級好,要咗三成熟,我試咗一舊都覺得好正另外個麵豉湯都好有誠意,並唔係吉野家之流等我食得牛之時一定要試吓佢個和牛丼飯!!
朋友推薦呢一間食牛嘅小餐廳,睇睇個Menu的確好抵食

入面座位唔多,所以晚飯時間都多人嚟買外賣👍🏻

由於我最近比醫師勒令戒牛,所以我本人淨係食咗宮崎葡萄豚肉丼

肉質又係超級好,要咗三成熟,我試咗一舊都覺得好正

另外個麵豉湯都好有誠意,並唔係吉野家之流

等我食得牛之時一定要試吓佢個和牛丼飯!!