餐厅: 銀座炎蔵燒肉
资讯:

2025-06-22 90 浏览
黎開d2place就會想食銀座炎藏, 佢嘅質素可以媲美係日本食嘅燒肉餐廳一入門口已經見到大量和牛, 好吸引🤩餐廳有唔同嘅套餐可以選擇座位闊落,坐得好舒服炎藏和牛極致六點拼盤全部和牛嘅油花都好靚,好平均,只要燒熟咗一邊再輕輕燒一燒另一面,就好Juicy, 一咬出就爆出油脂, 個人覺得厚切嘅(和牛羽下,和牛三角)係最好食上等牛舌牛舌質素亦好高,入口十分彈牙,一啲都唔韌炎藏沙律沙律配上柚子醋,份外清新,要嚟中和返和牛嘅油膩感一流清酒煮大蜆每隻蜆肉都脹卜卜,食落口好似有一泡水咁,好新鮮和牛炒飯炒飯粒粒分明,蛋香十足,而且充滿牛脂香巨峰提子乳酸梳打因為和牛嘅質素實在太高,我同朋友都覺得下次可以再encore😋😋😋

一入門口已經見到大量和牛, 好吸引🤩

餐廳有唔同嘅套餐可以選擇

座位闊落,坐得好舒服

炎藏和牛極致六點拼盤

上等牛舌
牛舌質素亦好高,入口十分彈牙,一啲都唔韌

炎藏沙律
沙律配上柚子醋,份外清新,要嚟中和返和牛嘅油膩感一流

清酒煮大蜆
每隻蜆肉都脹卜卜,食落口好似有一泡水咁,好新鮮

和牛炒飯
炒飯粒粒分明,蛋香十足,而且充滿牛脂香

巨峰提子乳酸梳打