2020-04-24 177 浏览
疫情期间去酒楼食,其实都令人安心的,因为每木台之间的距离好大。今次同客人来官塘誉宴,两个人坐了在台前的2人枱,真系好好的安排。午餐时间都唔少食客,不过空间足够,所以空气流通而且坐得舒服。午市套餐$318/位全包,见都几多野食,就费时伤脑筋了~先来一个点心拼盘,都几精致,而且都有四个款式。热腾腾都好好食,特别虾饺做得唔错,皮薄虾好爽。之后来个烧味拼盘,好似西餐咁分了两份,有烧腩仔、海哲及叉烧,我最爱烧腩仔,个皮好脆。而且唔太肥,好食。再来一个丰料老火汤,哇有花旗参味呢,另外有大雪耳,好滑而且汤又唔油,午餐有个汤饮,即刻升格左好多。杭州香醋一口骨,酸酸的好好送饭,排骨香脆可口,而且味道好开胃,配上干隆石锅炒饭,令人好满足呢~呢个就是干隆石锅炒饭,好大锅~而且都好多料,炒得好干身,饭好爽口,而且元贝又多又甜,高质的炒饭~!实在太大份,为免浪费我地打包了~~~甜点有椰汁糕,轻轻的刚好中和了之前食的炒饭。捧住肚子,呢到好坐食物质素都高,是午餐宴客好地方。

丰料老火汤
干隆石锅炒饭
甜点有椰汁糕,轻轻的刚好中和了之前食的炒饭。

捧住肚子,呢到好坐食物质素都高,是午餐宴客好地方。
2020-04-24
干隆石锅炒饭