2014-04-25 1166 浏览
又到左一支公拉面时间, 今日收工去左大坑,原本想食BB, 点知已经打烊, 就去左附近既“达摩“. 还记得上次食时感觉还不错的, 今次一入去~不用等有位!爽坐低。。。what?做咩比个茶餐厅menu比我? 打开入面先见到正常拉面menu....点左角煮猪骨酱油,谂住比较夜唔想食咁腻,但又想食豚角煮等左15分钟到,上台。。。我最初以为系纯猪骨,饮左两啖汤都无咩酱油味,问第一个待应佢都话系猪骨,系第二位资深少少既话无比错,系酱油。。。fine...其实个汤底唔系杰,我觉得还好,但真系唔算突出。。。同埋我有强烈感觉点解咁似丁丁猪骨味 再夹啲拉面上黎!!!更似丁丁面。。。爽口的,可惜唔挺身,就这样,我就比$78食左碗高级出前一丁唯一可取的是个豚角煮好食,入口都溶化 ,半肥半瘦的最后的流心蛋不过不失,蛋味算浓郁配料ok但主要的面同汤底真系吓亲,可惜可惜

点左角煮猪骨酱油,谂住比较夜唔想食咁腻,但又想食豚角煮
等左15分钟到,上台。。。

唯一可取的是个豚角煮好食,入口都溶化 ,半肥半瘦的

最后的流心蛋不过不失,蛋味算浓郁

配料ok但主要的面同汤底真系吓亲,可惜可惜
2014-04-25