1K
時代廣場高級食府🍴林立,但講到必食既一定係呢間「麒藝館」,由喜來登酒店🥂行政總廚陳小麒主理,以粵菜為藍本,結合高級矜貴食材,成為「麒藝」不凡的中菜館。適逢同事生日,決定邀約到此共享美膳。🥢入口吊燈氣派不凡,松樹🌲盆景增加優雅既感覺,座位舒適,空間感足夠,客人與客人之間有足夠既空間。🍾餐具好有心思,用上玉塊做筷子🥢托,餐毯用上皮料,盡顯高貴。首先推介必食,午市孖寶 (HKD 68):(原隻鮑魚花膠撻+ 鮑魚汁花膠撈飯)我睇到都懷疑人生,決定問服務員真偽,點知係真係68蚊有齊兩樣,抵到笑。原隻鮑魚花膠撻:賣相木吸引,相機📷食先是基本。除左跟餐之外散叫左多隻。鮑魚好焾身入味,非常軟彈,底層曲奇🍪皮有著濃郁牛油🧈味,仲有炒香左既花膠碎同香菇碎,十分惹味有層次感。鮑汁花膠撈飯:嘩,真係真材實料,鋪滿花膠、搖柱、翠玉瓜粒、仲加埋木魚等等,好濕潤既飯粒,但食得出已經炒過有獲氣既飯,仲帶有鮑汁香氣,差不多三碗飯既份量,絕對夠飽。🍚唐酒花膠蟹肉蛋白:精彩絕倫的中菜,有著五六塊厚身花膠,骨膠原十足,女士可養顏。酒味濃,似加入紹興酒🥃。日山和牛紅菜頭煎包:紅當當既外表係因為加左紅菜頭,天然又健康既顏色,入面

適逢同事生日,決定邀約到此共享美膳。🥢

餐具好有心思,用上玉塊做筷子🥢托,餐毯用上皮料,盡顯高貴。

首先推介必食,午市孖寶 (HKD 68):
(原隻鮑魚花膠撻+ 鮑魚汁花膠撈飯)

原隻鮑魚花膠撻:

鮑汁花膠撈飯:

唐酒花膠蟹肉蛋白:

日山和牛紅菜頭煎包:
紅當當既外表係因為加左紅菜頭,天然又健康既顏色,入面包🥯住已經爆香左既黑椒和牛粒,仲加埋洋蔥🧅調味,好濃郁牛肉味,一點都不馬虎。

迷你花膠糯米雞:
餡料豐富,每隻入面都有一塊花膠同鹹蛋,秒變高級,糯米飯🍚好煙韌,係我食過最正。

昌瑩筍尖蝦餃皇(3 件):
外表精瑩通透,蝦🦐似大大粒,貨真價實,而且爽口彈牙,好美味😋問埋服務員拎辣椒醬,更加提鮮。

總結:
地點方便 環境舒適