2024-02-28 282 浏览
同朋友去食中式菜,揀咗喺尖東嘅滿小館! 有好多款式,而且價錢適中! 脆米柚子蜜蝦球非常創新嘅一道菜, 一共有八件! 蝦球爽口彈牙,下層係脆米脆卜卜,再淋上柚子蜜的酸甜醬汁,搭配好完美😋😋😋 金銀蛋浸時菜時菜保持了脆嫩口感,冇油膩感,再搭配上皮蛋,令時菜更加美味🥬 梨山醬汁骨煲係令人驚喜的菜式! 豬肉排骨粒燉得非常入味,肉質鮮嫩多汁,而梨山醬汁的香氣令骨煲更加吸引!😋🥰😊 懷舊蝦多士外酥內軟,係用了原隻大蝦,所以保留了蝦的原汁原味,蝦肉鮮甜👍🏻🦐 澳洲龍蝦龍蝦好大隻啖啖肉,肉質鮮嫩,伊麵底上湯焗嘅做法令整道菜更加濃郁美味。🦞 在飲品方面,我選擇了白桃烏龍茶! ☕ 烏龍茶的清新和白桃的香甜味完美結合!餐廳的菜式好味又精緻! 食材的新鮮度和廚師的手藝無可挑剔! 係好滿足嘅晚餐!

脆米柚子蜜蝦球

金銀蛋浸時菜