#支持良心餐廳高汁❗️ 高汁❗️ 高汁❗️重要嘅嘢要講3次🔆小店一間 但壽司師傅好有heaet每上一道壽司會講解好多野 如果order omakase仲會好好咁問清楚每個客有咩個人preference~今次叫左個lunch set B (包8件壽司+1件手卷)($138) 再散叫壽司所有壽司都係above average 我甚至覺得佢大部分做得比立鮨優勝😚(咁當然價錢上貴啲)🔆超推嘅係火炙系列 火炙左口魚真係...自從係鐵人旨花食過好驚豔 再係日本根室花再驚豔 香港好少有令我好驚豔嘅燒左口魚了(題外話立鮨同中村屋嘅燒左口魚都係above above average 仲有間係觀塘嘅鋑壽司印象中都幾好 千兩藍嘅就好味都唔會推啦) 所以再一次食到好驚豔嘅燒左口魚 仲要係黃店 好滾動😍 真係燒得啱啱好 入口即溶 油香爆滿 佢比大塊紫菜應該係想減返啲油膩感 同埋個人覺得醬汁調味咸左少少 所以紫菜都可以balance番下 不過真係好好食! 要等耐啲但絕對要試!火灸三文魚腩都高汁!所以encore左🤣 所有魚生都好有鮮味 唔會腥 醋飯調得好好~饅魚都忍唔住encore左不過手卷就冇咁驚喜嘅 紫菜好快變林
#支持良心餐廳

高汁❗️ 高汁❗️ 高汁❗️
重要嘅嘢要講3次🔆

小店一間 但壽司師傅好有heaet

火灸三文魚腩都高汁!所以encore左🤣

所有魚生都好有鮮味 唔會腥 醋飯調得好好~
饅魚都忍唔住encore左
不過手卷就冇咁驚喜嘅 紫菜好快變林左咬到有啲出戲😂 但魚生份量好多 圖中係蔥呑拿魚手卷 加三文魚呑拿魚手卷 不過蔥呑拿魚手卷未取代到立鮨嘅地位 之後海膽我覺得正常 未去到一定要叫🤔

(仲有呢度雖然係叫立濱 本身以為係立食壽司但係其實係有得坐嘅)
(同埋原來影啲相影得咁核突因為壽司係真係唔等得😕)

有heart有良心又好味高質
揾唔到理由唔g持🥳