2021-03-31 10 浏览
当日约咗姊妹收工 catch-up,心血来潮想食汉堡包。扫过菜单,凭直觉就想试 E 餐川式麻辣鸡扒汉堡包,加 HKD $18 叫咗 Chicken Karaage 同可乐,再叫 Crispy Chicken Wings 脆炸鸡翼同姊妹开心 Share。呢个川式麻辣鸡扒汉堡包虽然唔系大件头嘅朋友,但系胜在面包同馅料合乎比例,鸡扒够厚身,菜够爽脆,酱汁亦充足,无几耐酱汁已经浸湿面包令到只手湿湿地,小妹觉得四川嘅麻辣风味可以再强一啲。Chicken Karaage 够肉地,啖啖肉,外壳香脆,点埋 Mayonnaise 好唔错,抵赞!抵赞仲有Crispy Chicken Wings 脆炸鸡翼,上菜嗰阵,靓女店员温馨提示「小心热」几秒之後,确系感受到啱啱炸起嘅温度,一口咬落只鸡翼度牙齿觉得辣口嘅,加埋酸辣酱,变成邪恶嘅小可爱。餐厅虽然面积细,但系喺室内暗黑背景加上霓虹光管字,营造到有美式汉堡包店嘅气氛。气氛确系令客人放松到顾住Sisters’ Talk 都唔记得讲正事 XD今餐摆明破哂酮,唯有返屋企再调整啦 下一次小妹会试招牌 B 餐!
当日约咗姊妹收工 catch-up,心血来潮想食汉堡包。

Sisters’ Talk 都唔记得讲正事 XD

今餐摆明破哂酮,唯有返屋企再调整啦

下一次小妹会试招牌 B 餐!
Chicken Karaage
脆炸鸡翼(4件)
2021-03-25
Chicken Karaage
脆炸鸡翼(4件)