2019-09-04 91 浏览
依间德国餐厅之前已经听过好多次,系唔同地区都有分店,咁岩朋友话想食猪手,一于试一试依间德国餐厅~我地拣左位于大角咀既分店,由奥海城行过去大概只系十分钟路程,而咁岩晏就我系旺角行完街,由旺角行过去,原来都只系十五分钟左右既路程,地理位置比想像中方便~我同朋友约六点半,去到间餐厅唔洗等位就入得去,虽然楼面细细,但位置都好宽敞,店内装修有格调,坐得相当舒服,好适合约埋三五知己食下饭倾下计😆👍🏻我地三个人一共叫左三样野食,分别系「德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律」、「德国香肠拼盆」同埋「法式烧春鸡(全只)」。德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律,一上枱我内心哇咗一声😍大大碟份量好足,猪皮炸得好脆好香口,肉质唔会韧,有时食德国猪手会好惊越食越咸,但依间调味适中,唔会越食越口渴,配埋酸菜同沙律,十分之满足🤤🤤🤤德国香肠拼盆($162),个人对香肠既种类其实唔太清楚,不过依间既肠仔肉汁丰富,超级juicy,薯角都炸得好好食,而佢个蜜糖芥末酱都好加分,一啖肠仔一啖点满酱汁既薯角,正!😍法式烧春鸡(全只)($158),同样份量好足!皮烤得好脆,火候抵制得相当好,内质唔会过老,食落唔会话好鞋,左边白色既酱同样都系好加分,

德国咸猪手

德国香肠拼盆
法式烧春鸡(全只)
法式烧春鸡(全只)($158),同样份量好足!皮烤得好脆,火候抵制得相当好,内质唔会过老,食落唔会话好鞋,左边白色既酱同样都系好加分,好creamy,鸡肉点埋个酱perfect match🤤
Das Bier Lager
Das Bier Lager($72),性价比好高,劲大杯!依只啤酒好适合女仔饮,唔会好苦,相当易入口,同时亦都唔会沟淡啤酒入面既小麦香味,十分推介👍🏻
德国咸猪手
法式烧春鸡(全只)