2018-03-24 179 浏览
朋友介绍既隐世台湾餐厅,其中一d煲,系要预订,闻说系做私房菜既老板亲自操刀。咁亲即刻预订左个蟹煲同芋头煲,一行6人去试下佢有几出众😎真系好有惊喜!呢一版既菜系要预订,今次试左个蟹煲同埋南瓜芋头煲。霸皇红𫊻粉丝煲 $380 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个蟹煲真系极力推荐平时出面食既虾煲蟹煲既粉丝又少又净系得鼓油味,只蟹又唔新鲜。呢度既蟹好新鲜,原来要预订系因为即日准备新鲜食材,只蟹劲多蟹膏🤤D膏散布喺成个煲入面,粉丝系好香蟹味。***但系记得要早几日打去预订***台湾南瓜芋头煲 $128⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个煲一样要预订,唔记得左影相。由朋友推荐去到上菜都无抱有太大期望,心谂芋头可以去到几好味先?点知,一食,哗一声点解咁可以整到咁香咁奶咁椰?100分惊喜,芋头同南瓜仲好淋好淋,钟意食芋头一定要叫!呢个预订系列好正呀!本身想预订埋海参煲,点知佢无啰,即系逼我再黎姐!卤水拼盘 $88⭐️⭐️⭐️⭐️豆腐好快被人抢哂食唔到,应该唔错既。个大肠几入味。整体黎讲几抵食!台湾驰名咸酥鸡 $78⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️外脆内软既盐酥鸡,个放鸡鸡既鸡鸡盘好可爱呀!味道就比5粒星,不过盐酥鸡$78有d贵。一场黎到都要试下既三杯鸡 $128⭐️⭐️⭐️⭐️朋友

呢一版既菜系要预订,今次试左个蟹煲同埋南瓜芋头煲。

霸皇红𫊻粉丝煲 $380 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

台湾驰名咸酥鸡 $78⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
咸酥鸡

三杯鸡 $128⭐️⭐️⭐️⭐️
三杯鸡

朋友觉得好台湾风味,我觉得味道好浓郁,鸡都好嫩滑,钟意有d酒味既朋友会好钟意。

台湾肠 $58 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
台湾香肠

好好味呀🤤正宗经典台湾肠!夹埋d蒜头一齐食仲正呀!

高雄夜市蚵仔煎 $88 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蚵仔煎

呢个蚵仔煎好掂,蛋同蚝仔既比例1:1,就算连台湾食既都会加多d粉浆少d蚝,减低成本。呢个蛋味好香,蚝仔新鲜又肥又大大粒,推荐必食呀!!!佢跟个泰式辣酱,点左出奇地好味。

酥炸五香鸡卷 $38 ⭐️⭐️⭐️⭐️
五香鸡卷

呢个好新𩓙,未食过,原来除左鸡肉入面仲有猪肉,口感几特别,$38可以一试!

避风塘炒油麦菜 $78 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
避风塘炒油麦菜

食得多肉都要食d菜既,呢个好香,d菜都好新鲜。

庙口肉燥饭 $35 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢个又唔记得影相,不过系好食既,老板话系d肉燥自家制。

台湾菠萝啤酒 $25 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好适合女仔似饮,甜甜菠萝味既啤酒🍍真系由台湾入口,得2点几%酒精,点饮都唔会醉添。

最后我地都好满足捧腹而回,一定番黎试个海参煲!!!

红𫊻粉丝煲
鼎香卤水拼盘