2023-06-27 99 浏览
.前幾日去開沙田行街,見到瀝源商場開左間裝修幾靚既冰室《嘉華冰室小廚》,睇menu個陣比門口張烤魚海報吸引左,見性價比超高,一於就入去試下啦我叫左佢既招牌烤魚同麻辣雞煲,條烤魚一上檯已經勁驚喜,完全冇諗過$200吾駛有敢大條,仲要原條炸過黎,配埋川味麻辣湯底,真係超惹味,值得一提佢吾駛加錢,$188已經包埋5款配料,包括:蓮藕、萵荀、娃娃菜、豆卜同薯粉,全部配料份量都超多,勁有誠意,豆卜煮左一陣吸埋湯汁食,真係超入味,忍吾住食完一粒又一粒,魚身超厚肉,絕對夠曬2個人share食,嘆完條魚仲可以食埋吸曬湯汁既薯粉,超滿足啊😍另外,我仲叫左麻辣雞煲,第一次試先叫左小辣,上菜已經聞到濃濃既雞煲香味,惹味之餘,雞肉都係啖啖肉,撈埋雞煲汁黎送飯真係冇得頂啊

2023-06-20