2022-08-03 2318 浏览
近期多咗日式餐廳喺荃灣,而呢間新開嘅日本料理環境高尚好寬敞,設有三組日本料理🥢有鐵板燒、天婦羅炸物、刺身料理,配合我最鍾意食日本嘢嘅我🤭今次同朋友想坐慢慢品嘗美食,揀選晚市套餐✨Dinner set ✨$1298 for 2 persons✨✨北海道帆立貝蟹籽沙律先嚟開胃嘅沙律🥗提升味蕾,帆立貝超爽口鮮甜夾住粒粒蟹籽增加口感,柚子汁整個沙律更加清新flash✨✨5款剌身提一提食刺身一定要由淡味至濃味品嘗,咁樣食法先可以食到海鮮原味👍🏻赤貝 ✨彈牙得嚟又唔會有腥味,仲好鮮甜添🤭大拖羅 ✨魚油無腩拖羅咁肥油,但都口感好豐富無咁油膩👍🏻👍🏻青魚 ✨師傅切得好靚好似花型厚實口質 ,青魚比較濃郁可以不用點醬油都夠味🫣深海池魚 ✨ 粉紅顏色好嫩肉好吸引🤩食到原有油魚香味,好新鮮👍🏻🤩日本生蠔🦪 另外諗起日本嘅廣島蠔🥺咬一口味道清甜得來軟綿綿口感流出海水嘅味道肉質更加澎湃,超juicy🤩🤩🤩✨極上雜錦天婦羅先食主要海老,新鮮超級彈牙一啲都沒有鞋口二其他配料都加咗魚肉烤肉非常咬一口啖啖肉質疑佢嘅愛趣薄薄外層,早啲買天婦羅汁提升左裏面海鮮嘅無法抗拒,再配合蓮藕甘筍粟米🌽中和返口腔油膩感😋✨炭燒澳洲
✨Dinner set ✨
$1298 for 2 persons✨

✨北海道帆立貝蟹籽沙律

✨5款剌身

赤貝 ✨彈牙得嚟又唔會有腥味,仲好鮮甜添🤭

✨極上雜錦天婦羅
先食主要海老,新鮮超級彈牙一啲都沒有鞋口

✨炭燒澳洲M5和牛
燒物都係我其中期待嘅食品,選取M5和牛切好上碟中間仲係粉紅嫩嫩,外層用炭燒風好有煙燻嘅味道,肉質外香肉嫩點上海鹽口感更加豐富,另有燒汁更濃郁牛肉,本人喜歡原汁原味🤭🤭🤭

✨ 炭燒虎海老黑豚肉紫蘇卷
豚肉切至薄薄一切脂肪比例啱啱好,卷入大隻虎蝦好彈牙,外層溶入豚肉

✨蒲燒鰻魚飯
期待緊鰻魚飯終於到🤩用炭燒燒鰻魚外脆內軟滑有魚油香味,今次真係食到日本高水準👍🏻🤩

✨日燒香辣蕃茄虎蝦意粉
香辣味道配超彈牙大大隻虎蝦,日系意粉口感比為硬身餐廳做日式風味再配蕃茄汁成日菜式主角,酸甜辣味啱晒咁熱既天氣刺激味蕾😋😋😋

甜品🍮
柚子雪葩
清淡柚子慢慢係口腔內,回甘既味道,甜味個人覺得適中🍨🍨
2022-07-27