2019-06-21 25 浏览
尖沙咀行完街,來到好多小店的亞士里道,見門口好日式的拉麵小店,就入去試下。我們點了兩個拉麵及兩個小食,店員哥哥好有禮貌又好友善,介紹左呢到既名物。煎餃子皮薄入面好多料,配上的餃子汁都幾好味。主角拉麵出場了,呢個係豬骨湯底,好濃味而又唔會太咸,食得出一定係真材實料煲出來的靚湯底。可根據店內介紹,自己加蒜泥、七味粉及拉麵汁調味,不過我覺得原味都已經好好食呀~!另一碗我地叫左蝦味噌湯麵,個湯比較帶甜味,也有D蝦干仔,都是好鮮的湯底,兩款既麵量都有好多,好大碗,麵質就好爽同彈牙,而且粗幼都好平均架。我好欣賞佢用既筷子,是竹筷子,原色冇漂白過,可以安心使用。質地好好,我食完之後拎左番屋企打算重用呢~店面不大,不過都有好多位,我想午餐時都好多人來食拉麵。之後我地又叫多左個小龍蝦蟹子沙律,好鮮味,伴埋脆卜卜的紫菜,是一個好特別的小食呢整體而言,呢個小店真是好有驚喜,而且服務好好,好親切友善,令我地食得好開心

煎餃子皮薄入面好多料,配上的餃子汁都幾好味。

蝦味噌湯拉麵套餐

店面不大,不過都有好多位,我想午餐時都好多人來食拉麵。

日式餃子
2019-06-20