2018-11-24
今日再次同兩老黎食飯,老豆話鍾意呢度抵食夾大件,最啱炒番兩味再加個炒粉麵😙。✨小菜跟飯/例湯,呢個青紅蘿蔔湯好好飲,清甜得黎又夠味,唔會好重味精感。 ✨時菜炒魚柳($88): 娘親最愛既西蘭花炒青衣魚柳。魚柳真係大大舊,而且好入味,份量都唔少。配料仲有韭黃,草菇,送飯一流。✨菠蘿生炒骨($88): 生炒骨外皮好鬆脆,食落啖啖肉,唔會剩係得d 骨,絕對係開胃菜式。✨廈門炒米($65): 真係超大碟,味道酸酸地我幾鍾意。入面有蝦,叉燒,火腿,蛋,芽菜,洋蔥,韭黃。材料都幾多,真係好抵食同飽肚。✨上次無食到甜品,今次要補番。本身想食木糠布甸同埋阿華田蛋糕,不過無晒😞。最後叫左兩個奶凍,本身對茶餐廳d 甜品無咩期望,但真係估佢唔到咁好食!✨摩卡咖啡奶凍:黎到有架手推車,真係勁得意😍。食落好香甜既咖啡味,而且質感係好軟滑,真係好香!✨好立克奶凍:呢個味道相對較清新,阿立克味唔算好濃,但係同樣嫩滑。呢個加左粟米片脆卜卜,另有一番風味,甜品跟餐加$15都幾抵食。✨估唔到亂打亂撞比我試到個咁高質既甜品,食完真係叮左一聲,食開飯一定要試埋。埋單三個人除番每人唔使一百蚊,但已經好飽好滿足,又多一個飯堂lo
時菜炒魚柳
菠蘿生炒骨
摩卡咖啡奶凍
立克奶凍
✨估唔到亂打亂撞比我試到個咁高質既甜品,食完真係叮左一聲,食開飯一定要試埋。埋單三個人除番每人唔使一百蚊,但已經好飽好滿足,又多一個飯堂lo~~