2019-05-15 56 浏览
Cafe位处金鸡广场,地点方便,但又冇咩招牌(可能我睇唔到啦)!咁啱同朋友附近想揾间楼上Cafe食下倾下计,上网称赞依间cp值超高!本住一试心态,点知真系几有惊喜,无论味道、价钱、份量同服务都out of my expectation!!!2个人360蚊埋单,但有哂餐汤、主菜、饮品,仲叫咗2个小食都系360蚊到,相当抵食!!!!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻晚市我见有set dinner,如果3个人以上就可以叫Party Set(每位都系129)我哋得2个人就叫咗2个Set Dinner加小食!咁侍应都好贴心咁唔会一次过上哂啲小食同主菜先,等我哋慢慢食!另外值得一赞系我哋落咗一阵单先突然想转饮品(都有点唔好意思),原先谂住如果佢整紧就废是,但店主仍然转俾我哋,实在太好人🥰仲有见我地食唔哂(其实系我哋叫多咗少少...),会问我哋系咪唔啱食!仲问有咩改善,好有heart!!!讲返食物先:::1. 粟米汤(餐汤)我觉得味道都唔错,有面包粒系入面!但我个人认为唔加比较好!2. 日式饺子🥟话说好似都系40几蚊,但份量好多!好抵食!仲好好味,唔油腻!平时啲饺子系煎,仲有好多油!但佢应该唔只斋煎,仲有摆入焗炉焗,

1. 粟米汤(餐汤)
我觉得味道都唔错,有面包粒系入面!但我个人认为唔加比较好!

2. 日式饺子🥟
话说好似都系40几蚊,但份量好多!好抵食!仲好好味,唔油腻!平时啲饺子系煎,仲有好多油!但佢应该唔只斋煎,仲有摆入焗炉焗,变咗上枱都冇油腻感,又juicy👍🏻配埋木鱼、紫菜加𫠒鱼烧汁,味道夹,令人想食多几只!😋
日式饺子🥟

3. 蜜糖鸡翼
又系几十蚊就已经有6只鸡翼!蜜糖鸡翼卖相好似冇乜特别咁,但鸡翼最紧要够热,咁先可口, 佢够热蜜糖味够香,好食!
蜜糖鸡翼

4.主菜1: 鳗鱼饭
本身谂住还好,点知😋😋😋鳗鱼饭 酱汁唔会太甜!👍🏻饭软熟度啱啱好,鳗鱼又ok大条!装扮都好有日本feel😂
鳗鱼饭

5. 主菜2: 冬阴功海虾意粉
够辣,冬阴功味完全入到意粉,味道冇分离,系似用冬阴功汁煮意粉,唔似分开煮!👍🏻仲有我最爱嘅鸡脾菇呀🥰🥰🥰钟意到更大幅上升🔝只系小食太足份量食唔哂😛😛
冬阴功海虾意粉

我一定会再嚟🥰🥰性价比实在太高喇!!!!
日式饺子🥟
蜜糖鸡翼