2025-05-12
我好鐘意食台灣野,見到馬鞍山新開台式火鍋即刻要試!主打一人一鍋,唔使同人share湯底,乾淨又自在,仲可以揀自己鍾意嘅口味,啱晒我呢類有少少潔癖嘅人☺️必食推介:澳洲200日穀飼牛,牛味爆燈!牛隻喺澳洲以優質穀物飼養200日,肉質嫩滑得嚟牛味超濃郁,油花分布均勻,入口即化,encore咗3盤😆台式小食任點任食,款式多到揀唔晒!除咗靚牛,呢度嘅台式小食都係亮點!必試: 💜鹽酥雞(外脆內嫩,Juicy到爆) 💜肉鬆皮蛋豆腐(滑溜豆腐+香脆肉鬆,口感超夾) 💜三星蔥燒串花枝、古早鹽酥豆腐,樣樣都夠地道! 🦐海鮮選擇超豐富,生蠔肥美多汁,鮮甜海蝦好彈牙,到仲有帶子墨魚片,全部新鮮冇雪藏味😋 🍺任飲啤酒+台茶!我地叫左黑糖珍珠牛乳,珍珠煙韌,甜度剛好,仲有芝士琥珀綠茶,茶香+芝士奶蓋,超邪惡!🍧最後記得留肚食開心果軟雪糕同桃膠芋圓雪耳糖水,滋潤又滿足😆
台式小食任點任食,款式多到揀唔晒!
除咗靚牛,呢度嘅台式小食都係亮點!必試:
💜鹽酥雞(外脆內嫩,Juicy到爆)
💜肉鬆皮蛋豆腐(滑溜豆腐+香脆肉鬆,口感超夾)
💜三星蔥燒串花枝、古早鹽酥豆腐,樣樣都夠地道!