今日去完湾仔放工,又周围睇吓有咩食。太太话想食好西,我又变得好惊慌....一路行去铜锣湾就一路上网睇吓有咩好食,点知俾我见到有间餐厅座爆人,就即刻飞身入去问有冇位。好彩仲有两个位冷热头盆都系百零蚊,唔太贵放工开支酒饮吓都几爽㗎~宜家当造嘅南非/爱尔兰/西班牙生蚝,都可以食到。每粒都好爽口,厚肉!除咗好新鲜之外啲蚝仲好抵食,因为开咗支酒生蚝都有60%Discounts, 所以除开都系30几蚊只,抵食过自己买。阿根廷红虾三文鱼籽海胆,将我最钟意嘅刺身一啖食晒真系好感动,红虾肉质较浆口较甜,食到有淡淡嘅海水味嘅海胆,最后到腌制过三文鱼籽加紫菜碎。呢个配搭肥仔劲喜欢。仲有呢个鱼籽蟹肉牛油果冻盆!面层系咸香味较重嘅鱼籽,中层系蟹肉,最后系牛油果。用忌廉做底,因为鱼籽嘅咸香味变得分怖平均。热盆就有木鱼花带子,用新鲜带子所以鲜味好重,香煎过嘅带子外皮带点金黄色加拿大天然猪胺,估唔到小店嘅餐厅,都咁重视食物,因为好多地方都话系烧,但其实系煎出嚟。猪胺散发出香浓嘅炭烧味,切落一啲都唔干,肉汁慢慢渗出嚟,食落嫩口。到甜品,仲夸张,一旧香蕉拖肥挞,点睇都觉得甜到7彩,但系呢间餐厅竟然做到唔太甜,半溶嘅拖肥加

冷热头盆都系百零蚊,唔太贵

放工开支酒饮吓都几爽㗎~

甜品,仲夸张,一旧香蕉拖肥挞,点睇都觉得甜到7彩,但系呢间餐厅竟然做到唔太甜,半溶嘅拖肥加埋忌廉香蕉,呢个一定要留肚食

报告完毕!

• 香蕉拖肥批