餐厅: Dazzling Cafe (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
少女心粉红色theme cafe 估唔到又几好食 Dazzling Cafe推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)        味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)价钱: 🍉🍉🍉 (3/5)              打卡: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)        回访: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)义式牛肝菌香菇意大利面 $98 🍉🍉🍉食得出面嘅蛋黄香,好creamy好滑,菇嘅份量虽然多,但系唔会抢哂成个面嘅味,奶油同芝士嘅比例几好,香得嚟唔会太油腻,略嫌汤汁有啲太多盐酥鸡拼盘 $98 🍉🍉🍉🍉有炸甜不辣、盐酥鸡、炸花枝丸,望落好似好的式,但系其实份量超多,虽然系拼盘,但系每款嘅份量都应该有其他餐厅单叫一个小食咁多,啲炸甜不辣系食足全餐都仲有净😂最尾要每人分几条食埋佢😂炸甜不辣同炸花枝丸嘅炸衣都唔算厚,花枝丸咬开入面仲有墨鱼粒(希望真系墨鱼),超有咬口,好正! 甜不辣都系非常烟韧,面头嘅椒盐好惹味👍盐酥鸡系一口大小,有啲望落好细粒/好薄,以为系鸡皮/炸粉,点知入面都有鸡肉😂外层有啲硬,鸡肉依然好嫩滑,仲有肉汁,亦食到鸡肉香👍京都宇治抹茶红豆松饼 $85 🍉🍉🍉呢个价钱嚟讲算系有少
[香港/尖沙咀] 少女心粉红色theme cafe 估唔到又几好食 Dazzling Cafe

义式牛肝菌香菇意大利面 $98 🍉🍉🍉
义式牛肝菌香菇意大利面

盐酥鸡拼盘 $98 🍉🍉🍉🍉
盐酥鸡拼盘

京都宇治抹茶红豆松饼 $85 🍉🍉🍉
京都宇治抹茶红豆松饼
呢个价钱嚟讲算系有少少贵,本身以为会连个waffle都系抹茶味,结果只系普通蛋浆味🙈松饼切开好脆,食落略嫌无落蛋香同唔够软熟,抹茶雪糕唔算太出色,但系因为本身抹茶雪糕同waffle好夹,所以都唔算太差,亦都有cream、黑糖、红豆蓉伴碟,有好多选择👍不过个马卡龙食落药水味扣咗分🙈

Dazzling 珍珠奶茶 (热) $40 🍉🍉🍉🍉

Dazzling 珍珠奶茶 (热)
相信呢碗珍珠应该系珍珠奶茶饮品舖2份珍珠嘅份量(我最后都食唔哂😂),珍珠有咬口得嚟个芯好软熟,唔会似车呔,每一粒都有黑糖包住😛奶茶都几大壶,饮落系台湾珍珠奶茶嘅奶茶味,茶味独特,青茶、绿茶同红茶嘅比例好好,几清淡,唔系日式奶茶 (甜到漏)/港式奶茶 (丝袜奶茶)味,不过同样亦都无乜茶香,就算只可以叫少甜都唔会太甜,似系街边买嘅微糖甜度,我自己就觉得呢个甜度好啱我😆不过有一个缺点就系珍珠倒落杯之后会沉底,变咗唔可以同奶茶一齐饮到,一系就要自己舀起嚟食😂

玫瑰荔枝气泡饮 $45 🍉🍉

玫瑰荔枝气泡饮
呢杯嘢饮就比较普通,好简单地系糖浆加啲soda,所以饮落甜得嚟无荔枝&玫瑰味

后记
💟 本身谂住呢间cafe啲design咁靓,又好似咩嘢食都有得选择,应该都唔会好好食,点知食完跌哂眼镜,估唔到都几好食,而且又唔算太贵
💟 嘢饮最多只可少甜,不可半糖/无糖
💟 现时餐厅外嘅座位系属于C区,未必会开放,有机会只开放餐厅内嘅座位~ 如果想坐卡位就记得订位啦

📍 Dazzling Cafe
地址:尖沙咀弥敦道100号The ONE 3楼22号舖
2022-02-02
盐酥鸡拼盘
Dazzling 珍珠奶茶 (热)