呢間鋪其實唔大,擺放咗唔少既座位,但係又唔會感覺非常逼~ 喺商廈樓上餐廳,最鐘意就係坐窗口位,可以望番落去見住啲人走來走去,平日唔容易可以咁樣望到~~
坐低咗之後,店員已經好細心咁話最近天氣比較乾燥,問使唔使叫咗嘢飲先,然後就遞咗張飲品紙俾我地簡,呢個小小既舉動都真係幾窩心,好禮貌係基本,但係要做到想顧客所想,先真正叫做良好服務,就係咁樣我就已經對呢間鋪有咗一個良好印象!
佢講得啱既,近日天氣的確乾咗好多,所以就整咗罐蜜桃茶來飲,雖然佢都係得罐裝,但係款式上都OK既,唔會得汽水同汽水~
睇番食物,呢度既種類真係非常既多,喺我地手忙腳亂剔緊嘢既時候,好快店員又走咗埋來問使唔使幫我地收咗剔好果啲先,等我地剔完即刻有得食~ 又係咁貼心既服務,真係抵讚!
食物唔洗幾耐已經來到,而且上得都幾快~ 急不及待咁試咗啲魚生,食落同睇落都幾唔錯,啖啖肉得來又夠鮮味,good! 跟住就食咗啲甜蝦同赤貝,甜蝦雖然細隻,但係肉質嫩滑,幾隻一齊擺落口,唔洗點豉油都已經好正~ 不過到赤貝我就覺得稍為硬咗少少,雖然一樣係好有鮮味,但係平日食果啲應該比較爽脆一啲,所以第二round就冇再叫~ 因為我都唔係好食其他魚,所以對我來講,三文魚好食、蝦好食都已經幾足夠=]
到熟食方面,焗蠔、牛柳粒、串燒雞之類都相當唔錯,蠔好夠肥美多汁,鮮味非常,加咗少少既芝士同埋香草,食落真係好唔錯,其實除咗焗蠔,佢地亦都有炸蠔,不過個人覺得焗蠔比較正~ 至於牛柳粒,份量雖然唔多,得十粒八粒,但係食落好夠嫩滑多汁,而且有我最鐘意既葱花,正呀!!
但係食到天婦羅,我就覺得麻麻地,部份既炸粉比較厚身,而且炸蟹柳真係用打邊爐果種來炸,我就確實唔多鐘意,而且冇軟殼蟹….
款式真係多,無法亦都無意一一盡錄
(試過三幾次都upload唔到相,就此作罷)