一向很受年青人欢迎的甜点店 HeSheEat 最近排出左几款新口味震腾腾舒芙蕾松饼,这天去尝鲜的时候,仲俾我发现原来咸食都有几款素食拣,个早午餐都有惊喜架。HeSheEat 在旺角白布街的店已经开业好多年,球场后面这一带都蛮多酒吧和打边炉,仲有几间咖啡店添,食完饭食甜品系正确选择。餐厅有两层,楼下座位比较少只有几台。楼上就坐到好多人,图中是其中一半座位,另外一边还有好几张台。虽然开业多年,但新菜式系层出不穷的,最近就有几款空气感十足的日式梳乎厘班戟,四个口味睇起来都唔错。如果食正餐的话,旺角店现在有买一送一优惠,都几抵食㖞。B04 Go Green Brunch HK$90餐牌上以肉食为主,唔食肉的话有一款意粉拣,另外仲俾我见到这个绿色全日早餐。一盘上面有蛋、薯仔沙律、牛油果蓉、番茄、大啡菇、菠菜、薯饼和迷你牛角包,牛角包仲有两只,食晒都几饱。当中最有惊喜系个薯仔沙律,食起来好香洋葱味。不过我觉得个牛油果蓉差咁d柠檬汁,可以再完美少少。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 HK$98吃这个班戟的时候好搞笑,因为佢有附一球芝士雪糕,上面又有块芝士脆片,连个酱都有少少芝士味,搞到我同朋友都以为自己睇

餐厅有两层,楼下座位比较少只有几台。

B04 Go Green Brunch HK$90

士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 HK$98

吃这个班戟的时候好搞笑,因为佢有附一球芝士雪糕,上面又有块芝士脆片,连个酱都有少少芝士味,搞到我同朋友都以为自己睇漏左,不过个餐牌又真系无写有芝士㖞。我本身钟意食芝士就觉得几好食,最钟意咸甜咸甜的组合,吃起来不会太滞。

朱古力梳乎厘班戟(含橙酒) HK$88

梳乎厘班戟即叫即煎,要预算等三十分钟时间,建议一坐低就叫左先,可以边食住咸食下午茶边等。班戟上桌的时候震腾腾,够晒视觉效果,影完一轮相都保持到卖相无塌好多,食起来充满鸡蛋香,质素唔错。这款朱古力味无想像中浓,味道偏甜那边,橙的份量比预期中多。

食完饭总要食埋甜品先安乐,食梳乎厘班戟都几疗愈架,仲可以影相打卡添。
2020-10-23