朋友訂咗位,諗住去食生日飯。預約時候已經做咗兩星期,但都係俾人安排咗坐完全冇景觀嘅偏廳。登記嘅時候reception都唔係特別有禮貌同埋welcoming 。我哋揀咗四個course嘅set,全個set裏面最好食嘅淨係嗰個送嘅頭盤。係一個蜜瓜味嘅mousse非常之開胃。之後朋友揀咗一個要加錢先食到嘅拖羅刺身頭盤,點知一食落口真係腥到不得了。同個侍應反映咗話好腥,佢竟然話係因為呢個拖羅位置所以特別” 有魚味” .....但明明就係好難食嘅魚腥味,幾乎好似唔新鮮同埋壞咗。最後去就換咗一個龍蝦頭盤俾我哋,味道算係叫做勉強過得去。而我呢就食咗個蘑菇湯同ravioli,佢哋聲稱話個蘑菇湯係完全手打出嚟但識落就好似一對竉咗嘅蘑菇咁樣湯嘅溫度亦都唔係熱又唔係凍。🥲主菜方面我嗌左個法國牛扒,首先味道方面牛扒非常蘇,亦都完全唔Tender,肉質係完全難咬開。溫度方面亦都掌握得好差上菜嘅時候基本上已經唔暖,亦都唔熱。成個course最好味嘅只係得甜品但係都係overrate 咗。作為一間米芝蓮餐廳仲要七百幾蚊一個lunch course,可以做到啲咁難食嘅食物出嚟,真係令人驚嘆啊🥲