2023-06-27 2264 浏览
同朋友耐冇见,特意约去食晚饭想揾间餐厅好坐好倾嘅,上网search到lee间开左好耐又曾经搬过嘅怀旧西餐厅: 新宁餐厅系铜锣湾中心地带,交通方便又易揾到。入到去服务生态度好好,😊亲切嘅,餐牌design唔算好靓但有自己风格。我见好少会有法式田螺食,就试吓lee间整嘅味道啦。服务生指有新翻生蚝🦪,我同朋友都想下有几新鲜叫左半打!落完单随即有问餐包,有好几款包🥯🍞任拣,可以refill嘅,有硬身脆嘅,亦有软身松软嘅,都ok wor~黎到lee度一定要试吓岀名嘅金必多汤!加钱升级试吓,又真系好饮好少地方有得饮!法式田螺到啦~一黎到已经闻到好香,有Herbs🌱🌿味,肉质偏软,味道够,有配薯蓉,食完已经有少少饱。到主菜西冷牛扒到,配焗薯🥔,焗薯酱汁服务生会另外帮你加,可随心加多减少。🥩西冷牛扒正常,反而焗薯配汁食觉得有记忆点!总括嚟讲性价比中等,偏贵,staff服务态度良好有礼👍🏻,环境可接受,当晚去食有小朋友,有少少嘈,但志在食气氛同情怀,要高质好好食又倾心事嘅就未必符合到你要求啦。(5⭐️最高)味道⭐️⭐️⭐️价钱⭐️⭐️⭐️卫生⭐️⭐️⭐️⭐️服务⭐️⭐️⭐️⭐️情怀⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(5⭐️最高)
味道⭐️⭐️⭐️