2020-02-21 146 浏览
🥢荃湾香港情怀风 大大碗车仔面黄店 🥢之前一直都有帮衬开葵涌广场入面的孖宝车仔面,贪佢配料多遗择,份量够晒大碗,今次来试试荃湾分店🥢荃湾店装修完全唔一样,主打香港情怀风,有好多旧事物会出现在店入面,有发廊的旧风筒,阿妈以前电发吸住个头的蒸发器,旧机场九龙城的图片,真正香港风味十足🥢最重要系台面有两樽菜莆,一个辣一个唔辣,食车仔面落辣菜莆对我来讲是车仔面的灵魂,有佢会好食好多倍🥢三𩠌面套餐$46 送热饮 牛杂+$4🥢猪肠,香煎餐肉,牛杂,粗面🥢猪肠卤得够淋身,入口软棉棉,午餐肉有煎过几香口,车仔面有牛杂食感觉惊喜,份量算几多,粗面份量几多,够晒饱🥢咖哩鱿鱼,鱼肉春卷,鸡翼尖,河粉🥢咖哩鱿鱼系另一碟仔上,咖哩汁味道很香浓,鱿鱼口感爽脆,但系涷的要浸落汤到食,鱼肉春卷炸过几香,鸡翼尖好入味,但有d 干,河粉食落很滑溜,大大碗有食唔晒的感觉🥢感觉几抵食大大一碗,难怪lunch time 时全场爆满,装修感觉如果无咩人既话,影相打卡应该几得意孖宝车仔面 地址: 荃湾大坝街63号地下4号舖 (荃湾广场对面)
🥢荃湾香港情怀风 大大碗车仔面黄店

🥢三𩠌面套餐$46 送热饮 牛杂+$4

🥢猪肠,香煎餐肉,牛杂,粗面

🥢咖哩鱿鱼,鱼肉春卷,鸡翼尖,河粉

孖宝车仔面
地址: 荃湾大坝街63号地下4号舖
(荃湾广场对面)