2012-11-06
由於我份工放9點,次次放工都冇咩野食好簡,加上我本人食素就難上加難。今晚早佐放,就行遠少少去佐依間試我叫佐豬骨拉麵,我男朋友就叫佐明太子乜乜乜拉麵(唔記得佐)我同個waitress講我個碗要走叉燒時,點知原來拉麵店個老闆娘就係我隔離。唔單止幫我走肉,仲特別為我整佐一碗多菜既拉麵!我超感動~麵本身都夠彈性,另外加佐個D紅色一條條(?)好開胃值得一讚既係個糖心蛋,可能D食肉既人唔覺,但我依D食素既人就食得出,個蛋本身一定調過味,我去過銅鑼灣第D拉麵店食糖心蛋,佢地個D淡某某,冇驚喜,依個就好入味!另外佢杯水一定唔係水喉水,我出街食飯好少叫野飲,除佐茶之外好多時D餐廳都係比水喉水人飲,飲完FEEL到喉嚨會唔舒服好KOK,但達磨杯水係甜D滑D,飲佐真係解到渴,係心理作用定係佢地真係有落過苦功呢???我走個時老闆娘仲同我講佢地好快會推出素菜湯底,叫我再去食<3我好少寫食評,(咁耐寫過一次咁大把)但我真係比依間拉麵店感動到!因為我依D食素既人,係銅鑼灣依區番工,出去食一個飯叫走肉就真係得白飯,叫外賣加菜就貴成10蚊,我真係估唔到我依D咁煩既食客會有咁貼心既待遇雖然達磨唔係乜野好特別好新奇既
今晚早佐放,就行遠少少去佐依間試
我叫佐豬骨拉麵,我男朋友就叫佐明太子乜乜乜拉麵(唔記得佐)
我超感動~
雖然達磨唔係乜野好特別好新奇既拉麵店,但佢真係一間用心做食物既餐廳。
當然大前題係我同我男朋友都真係覺得佢D野好食先會特登上來寫食評啦~哈哈~
PS 佢地仲有好多素食既小食~岩哂我依D煩人同減肥小姐,但我今次好飽,下次再試!