2022-11-20 20 浏览
去完朗豪坊,朋友推介呢間川菜麻辣香鍋,地方不錯好近地鐵站,店內寛,冷氣充足,餐牌品種亦多孜然牛肉配6張麽麽皮 食法同食片皮鴨差不多,用饃饃皮包住食,份量兩個人食啱啱好,牛肉啲肉質十分之嫩滑,加埋特製醬簡直就係好食到飛起,呢個醬係食呢樣嘢嘅靈魂,醬汁惹味,軟身麽麽皮、牛肉一口食曬,令人欲罷不能。招牌香鍋 可以選擇香辣/ 麻辣/醬香,我地揀食香辣如果唔係好食得辣都可以揀BB辣。然後再任揀五餸起魷魚鬚,金菇,田雞,豬頸肉, 萵筍鑊氣十足,食落好香,豬頸肉入味,鹹度適中。啱晒嗰啲最鍾意食辣嘅人。啲嘢食食落唔會好乾身,又香又辣。魷魚鬚 非常彈牙,沾滿惹味既醬汁,微辣令人食上癮。田雞份量兩個人食啱啱好唔會令你太飽又唔會覺得唔夠食。酸梅湯食完辣嘢再飲番杯酸梅湯真係好正,冰凍又解渴,酸酸甜甜,飲左之後又可以大戰300回合再食再食再食朋友就叫咗杯凍檸茶 正正常常解渴又好飲
去完朗豪坊,朋友推介呢間川菜

孜然牛肉配6張麽麽皮

招牌香鍋

可以選擇香辣/ 麻辣/醬香,我地揀食香辣
如果唔係好食得辣都可以揀BB辣。
然後再任揀五餸起

魷魚鬚,金菇,田雞,豬頸肉, 萵筍

酸梅湯

朋友就叫咗杯凍檸茶 正正常常解渴又好飲