2021-07-03 231 浏览
位于九龙湾既大渣哥位于商场地铺,附近都系工厂区比较多,而门口都系长期有人排队既,而今次都排左接近20分钟先可以入座~而系九龙湾既呢间分店位置相当多,店铺亦大,而餐牌上既选择同茶记既差唔多,都系以碟头饭为主,但每款食物都会改左做唔同既名,感觉上都几新鲜👍🏻而今次就叫左一份大渣哥炒饭试吓佢啦~大渣哥炒饭($73)呢个价钱系比起一般既茶餐厅黎讲系比较贵既,但份量都算正常水平,其实大渣哥炒饭就系类似扬州炒饭果类,有虾仁,叉烧,火腿等等。而食落个味道都算唔错,调味方面都几好,而炒饭最忌啲饭痴埋一旧,但呢度就做到饭粒颗颗分明,炒得亦够干身👍🏻面头既瑶柱碎亦可以为个饭调一调味,做得相当唔错👍🏻总结嚟讲呢度价钱虽然比较贵左小小,但食物既质素都算高质,系可以过嚟一试既店舖👍🏻👍🏻

大渣哥炒饭

2021-06-30
等候时间
20 分钟 (堂食)
大渣哥炒饭