2022-09-18 479 浏览
最近见到网上有人介绍呢间大埔小店主打椰子汁同中式榚点所以放假就满心期待谂住去试下点知第一次去,(可能太早啦)椰子未有货、榚点就要早一日订所以两手空空而回不过店主都好好,好有耐性同我讲下一次可以喺FB inbox佢地落订先黎.过咗2日我就决定要再试下呢间小店既名物所以就依店主所讲早一日喺FB落订第二日去拎.开铺一个钟内我已经去到不过已经开始有人排紧队因为铺头得2个人,加试野饮系每杯人手整(开椰子...ect)所以都等咗20分钟左右先到我天气热真系少D耐性都唔得!最后我买咗椰汁班兰榚($20)、特浓班兰($25)、黑芝麻榚($25)、红枣榚($25)同埋一杯椰子汁($35, 唔记得影相)(每个味道既榚点其实有2条)整体榚点味道浓郁、弹牙又烟UN食得出落少咗糖榚点几厚身,对得住知价钱~椰子汁好大杯无另外加糖,所以饮落味道好天然同埋系好大杯!.我觉得呢间系值得一试既小店不过如果要买榚点记得早一日订!去到预咗可能要等10-25分钟(人手有限)同埋记得留意佢边日休息/开几点以免摸门钉呀!
最近见到网上有人介绍呢间大埔小店
主打椰子汁同中式榚点
所以放假就满心期待谂住去试下
点知第一次去,(可能太早啦)椰子未有货、榚点就要早一日订
所以两手空空而回
过咗2日我就决定要再试下呢间小店既名物
所以就依店主所讲早一日喺FB落订第二日去拎

开铺一个钟内我已经去到
不过已经开始有人排紧队
所以都等咗20分钟左右先到我
天气热真系少D耐性都唔得!
椰汁班兰榚、特浓班兰榚、黑芝麻榚、红枣榚
(每个味道既榚点其实有2条)
整体榚点味道浓郁、弹牙又烟UN
食得出落少咗糖
榚点几厚身,对得住知价钱~
椰子汁好大杯
无另外加糖,所以饮落味道好天然
同埋系好大杯!
我觉得呢间系值得一试既小店
不过如果要买榚点记得早一日订!
去到预咗可能要等10-25分钟(人手有限)
同埋记得留意佢边日休息/开几点
以免摸门钉呀!
2022-09-18
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
椰汁班兰榚、特浓班兰榚、黑芝麻榚、红枣榚
  • 椰汁班兰榚