2019-02-13
今次同兩個鍾意食辣既朋友嚟到爆汗串串試下呢隻香港冇既串串(同鋪頭既人傾計,佢地話原來香港一直得火鍋串串,但冇呢種,所以佢地專登上成都學)。我就唔食內臟既,但朋友好鍾意食肥腸,見到即刻話要嗌肥腸因為覺得有麵到肚先會飽,所以我地三個人嗌左2碗麵加30串成都串串香。麵就嗌左爆汗肥腸麵(轉左紅薯粉)同蕃茄牛肉麵。我哋比較喜歡食麵個質感,但蕃茄牛肉麵個番茄偏酸。麵食真係好抵食,都唔洗40蚊。麵加串串香share食唔驚淨食串串香唔飽肚👻。總共嗌左30串共10款既串串。我地冇選擇到辣度既會係中辣,岩岩好岩我地三個既口味。雞軟骨,牛肉,肥腸,豆腐乾,蓮藕,黑木耳,雞腎,秀珍菇,厚百頁,五花肉。我個人黎講好鍾意秀珍菇同蓮藕,吸埋啲辣味,正呀!飲品上,唔飲酒嘅朋友叫咗酸梅湯,佢話酸梅湯唔係唔陣人造味,佢一口氣飲左2枝。我同朋友們一致裁定會再嚟!
我就唔食內臟既,但朋友好鍾意食肥腸,見到即刻話要嗌肥腸
我個人黎講好鍾意秀珍菇同蓮藕,吸埋啲辣味,正呀!
我同朋友們一致裁定會再嚟!