2020-12-30 341 浏览
一直都觉得outback 嘅lunch 系物有所值嘅,百零蚊,有招牌黑糖面包,汤,主菜,同埋可以添饮嘅咖啡茶。疫情之下,餐牌同以前有少少唔同,Lunch唔再系储印仔,会员卡变咗有折扣,以前食午餐会员卡系冇折扣嘅,前菜就冇咗沙律。好似仲抵食咗。今次首先讲吓服务,店员系唔似平时咁会介绍吓有咩餐汤,只系匆匆落单,赶住走,想问多一句都唔得咁款。德福呢间outback,个水吧唔知咩事嘅,饮品永远都系成20分钟至半个钟先至会有,次次都系咁,未试过有例外,但系我食过其他嘅分店,唔会有呢个情况。我自己食咗鱼,鱼皮有煎香嘅味道,鱼肉鲜嫩,配上柠檬汁, 十分美味,配菜系热同埋有调味嘅,唔似某啲餐厅一阵菜青味。饭底干身,香口,忍唔住食晒。友人嘅ribs 我都试咗三件,味道正常唔会overcook,粗薯条就一般般,可能食嘅时候已经冻咗。黑糖面包,好多人都钟意食,其实我就觉得比较甜,唔系我杯茶,轻尝一旧仔算了,让友人把它干掉。因为朝早未饮咖啡,咖啡瘾大发,落单嘅时候已经落埋叫即上,可惜都系等主菜食到一半,催左两次先到,大约半小时先到,而且系淡茂茂嘅,唯一可以赞嘅系...奶系热嘅,仲有少少奶泡,可惜咖啡太淡,加埋
好似仲抵食咗。

因为朝早未饮咖啡,咖啡瘾大发,落单嘅时候已经落埋叫即上,可惜都系等主菜食到一半,催左两次先到,大约半小时先到,而且系淡茂茂嘅,唯一可以赞嘅系...奶系热嘅,仲有少少奶泡,可惜咖啡太淡,加埋奶,咖啡冇咩味。

下次唔会再饮咖啡。