2021-05-25 1373 浏览
自从限聚令实施以来,都唔知有几耐冇试过全家人一齐饮茶。而家疫情好似冇之前咁严峻,又有措施可以令到餐厅容纳更多客人,所以我哋全家终于鼓起勇气去饮一次茶!呢间茶楼位于黄大仙现崇山商场,商场人流唔算好多,不过黎亲都系谂住食嘢。呢间茶楼最好嘅地方就系可以book枱!一家人食饭,当然叫咗好多点心,所以都冇谓一一详细列举出嚟,总之一般茶楼有嘅佢都有。我哋另外叫咗个蒜蓉开边虾荷叶饭,认真估唔到呢个荷叶饭好好食,虽然佢只虾唔系好干净,中间仲见到有一条虾肠,不过整体来讲蒜蓉虾再加荷叶饭配搭得几好,如果大家唔介意有虾肠的话绝对可以一试餐后感:今次我哋六个人都系要分枱坐其实疫情已经唔系咁严峻,所以我觉得可以逐步回复正常。当然我亦都要戴头盔咁讲句:我哋唔可以松懈啦,希望呢个难关可以快啲过
自从限聚令实施以来,都唔知有几耐冇试过全家人一齐饮茶。

呢间茶楼最好嘅地方就系可以book枱!

餐后感:
今次我哋六个人都系要分枱坐
其实疫情已经唔系咁严峻,所以我觉得可以逐步回复正常。