2019-04-26 129 浏览
仲记得老虎堂啱啱喺铜锣湾开嘅时候条人龙长过万里长城,心郁郁想试,但我实在系懒得排队一直冇试。但前排行太安楼发现老虎堂开咗,仲要唔驶点排梗系即刻叫返杯饮下啦!睇个Menu见到虎虎生风厚鲜奶系大细珍珠都齐,啱哂心多多咩都想试下嘅我,就拣咗佢。由于冇乜人嘅关系,杯嘢饮好快就整好,就咁望落黑糖嘅比例的确好高,摇完个杯后成杯嘢系呈现令人唾唌欲滴嘅焦糖啡色。第一啖饮落去系觉得好饮嘅,奶香味同黑糖味捞埋一齐系好夹,两种珍珠亦令你每饮一啖都会有唔同嘅口感。饮完第一杯嘅感觉系觉得 “咦?又几好饮㖞,可以再饮。” 但当我第二次去铜锣湾饮嘅时候就觉得无咁好饮,简单嚟讲就系我个人认为唔襟饮,系一样好快就会饮厌嘅饮品。

虎虎生风厚鲜奶