2010-05-16 10 浏览
今晚差唔多8点半到去到冇人等位, 佢地有两边厅, 我地被安排坐右手边既厅坐, 呢边计埋我地只系得3枱人喺到食野, 有枱就火㶽, 有枱就食粥面, 只有我地系叫套餐, 因为喺门口见到呢款套餐都几抵食$198 有9样野包埋汤同甜品添松茸菇炖猪展汤 - 真系好足料既, 好大旧松茸菇, 又有好多猪展喺到, 但又系味精汤, 第一啖入口已觉好咸, 仲要越饮越咸添怀旧生炒骨 - 生炒骨唔错, 菠萝酸酸甜甜好开胃美极鲜班块 - 真系美极鱼块啦, 点解咁讲呢? 用成枝美极鲜酱油炒既一碟鱼块, 真系咸到不得了酱爆牛仔骨 - 卖相唔错家, 仲比埋刀同叉我地切添, 好可以啲牛仔骨好un又多根, 最惨又系好咸百花蒸酿豆腐 - 豆腐面系墨鱼胶黎, 念住清清地豆腐一定冇咸味啦, 点知墨鱼胶又系偏咸 翅汤浸时菜 - 翅汤?? 唔好比佢个名呃左, 只系上汤浸时菜啫, 个汤低都系咸姜葱捞面 - 面同汤系分开上既, 啲面几弹牙, 唔错怀旧脆麻花 - 几松化有糖浆同芝麻喺面, 唔会太甜几好食, 好可以呢个2人餐份量都好多, 食到呢个甜品时已饱到9成啦, 一碟有4件, 我地只食2件咋姜茶蕃薯糖水 - 呢个几好味, 姜味好重, 蕃

怀旧生炒骨 - 生炒骨唔错, 菠萝酸酸甜甜好开胃

姜葱捞面 - 面同汤系分开上既, 啲面几弹牙, 唔错

姜茶蕃薯糖水 - 呢个几好味, 姜味好重, 蕃薯已煲到溶晒落啲糖水到啦, 第一啖入口已感觉到好重姜味亦食到啲蕃薯蓉, 食完个胃都暖晒

总结呢个套餐真系好抵食, 呢个份量3个人都ok, 只可惜每样𩠌都偏咸呢!!!
2010-05-16