有两位朋友一直都系呢间餐厅熟客,朋友之前都有带我嚟过呢间餐厅,食物系几唔错,老板娘亦好友善,所以决定再帮衬,但今次再嚟食真系好失望!我八点正黎到,大约十分钟后落单,落完晒所有菜式个侍应先话:「今日厨房得两个人,会等耐少少。」个场当日算多人,都未去到坐满,佢话「耐少少」我预期系30分钟左右。饮品好快到左,但等到21:20先有第一碟菜上,等左超过一个钟,期间只系出左两个餐包叫我哋「食住先」,完全不能接受,侍应都只系不断讲厨房唔够人,催紧。然后到21:50先上最后一碟(唔系后加单,全部都系8点落单),落单后足足1小时40分钟先到齐,呢个等候时间真系好离谱。其实明知道果日唔够人手又煮唔到,应该一入门口就要同客人讲今日要等好耐,而唔系等我点晒菜先讲,又或者见人多就唔好再比人入嚟。另外一样好过份嘅系,叫左两个Dinner Set系有餐汤,侍应喺等候期间一路都话厨房准备紧个汤,未有。一个钟后都无出现,佢就话佢都唔知厨房做咩事,一个半钟后,佢先突然同我讲话个汤出唔到,我比多两个包你食好唔好?我真系未试过食一间餐厅可以无汤都照比人落dinner set又唔出声。而点解我话对佢服务态度好失望,就系我食完当

而点解我话对佢服务态度好失望,就系我食完当晚即刻写左封投诉信比餐厅Facebook Page,希望佢地可以解释下到底发生咩事同埋会唔会有咩改善措施,我好快就见到餐厅「已阅」,但系我等左几日一句回覆都无,咁样对侍客人投诉真系好差态度。我唔知今次系唔系有咩突发状况,但呢个处理手法真系有啲问题,好希望餐厅可以改善下!
2016-12-02