生日同屋企人一齐食生日lunch,细妹拣咗Espuma~其实自己search过几次但都无去试,今次就去试试🥳假日食lunch唔需要点等位,入到去环境好阔落,好钟意佢个玻璃窗😍🥖餐汤系蘑菇忌廉汤,蘑菇蓉好明显,好重蘑菇味,我好钟意。另外有一块牛油蒜蓉包,蒜味唔算重,但好香脆,配汤食不错(´▽`)🍝黑松露酱炒鲜杂菌宽条面黑松露味浓郁,宽条面几弹牙,菇嘅份量都几多,其实佢就完全系平时嘅黑松露杂菌意粉,不过不失咁🤣🍛海鲜西班牙炒饭(1人份)呢度嘅海鲜西班牙炒饭每粒饭都好大粒,好有嚼劲。虽然系一人份,但海鲜份量同种类都算多,有青口、鱿鱼、大虾、蚬同西班牙肠。分享食嘅关系,我净系食咗蚬同西班牙肠,蚬仲有淡淡嘅海水味,几鲜甜!西班牙肠好大块,食落有D似中式腊肠,偏干身,值得一试!🍛西班牙橡果黑毛猪柳西京汁珍珠面呢个珍珠面其实有D似大麦饭,比起普通米饭需要更多嘅咀嚼,细妹话望落有D似发大咗嘅西米😂不过我觉得珍珠面唔系好吸收到西京汁嘅味,食落比较寡,定系其实佢嘅定位系健康餐?🤔黑毛猪柳望落好似有D干,食落又完全唔系干,食到有西京汁味噌加蜜糖嘅甜味。不过个人口味关系,我麻麻地呢个珍珠面😛🍕巴马风干火腿薄饼

🍝黑松露酱炒鲜杂菌宽条面

🍛海鲜西班牙炒饭(1人份)

🍛西班牙橡果黑毛猪柳西京汁珍珠面
不过个人口味关系,我麻麻地呢个珍珠面😛

🍕巴马风干火腿薄饼
Pizza系薄批,批边好脆,以一人份量嚟讲,parma ham俾得都算多,芝士未算多到可以拉丝,不过加咗火箭菜同车厘茄,整体唔会觉得油腻。

🍰红丝绒蛋糕
甜品有两款蛋糕选择,食完两款蛋糕之后我一定系拣红丝绒😝蛋糕其实系厚实嘅海棉蛋糕,唔会太干,配上水果同埋红莓酱,唔好期望系大师级水准,不过以一个set跟餐嘅甜品嚟讲,佢真系好大件!面头嘅士多啤梨好甜,蛋糕整体唔会过甜,作为饭后甜品无咩位可以批评。

🍰Novell朱古力蛋糕
反而朱古力蛋糕就令人失望,食落并无朱古力味,有D过甜。蛋糕底如果做返饼底可能会更好。

星期六中午餐厅嘅人手唔算多,想揾店员帮手影张合照都要等一阵,不过店员好好礼貌表现都好视切,值得一赞!
2020-09-26
$184.8 (午餐)
庆祝纪念
生日