好難得可以搵到好食既中菜😍依間位係銅鑼灣既中菜餐廳除左有海景之外,室外仲有露天酒吧,雖然價錢比較貴,但係服務同食物質素都好高🥰精選午市套餐($388/位)松露醬野菌石榴粿 流心白鴿蛋燒賣 啤梨Q嘜咸水角石榴粿晶瑩剔透,咬落去有滿滿既野菌餡帶松露香,口感豐富,而燒賣上層係鮮蝦打成既蝦滑,口感爽滑彈牙,一咬落去白鴿蛋既蛋汁就湧哂出黎😋而咸水角既造型好可愛🍐金黃色食落去好脆身,咬落去d餡吾會散開哂又吾會覺得好油膩瑤柱竹笙灌湯餃個灌湯餃真係不得了!首先灌湯餃個皮好薄,仲有一咬落去真係勁多餡,有冬菇,瑤柱,蝦肉同豬肉餡,而且個湯好鮮甜,竹笙吸收哂湯底既精華,熱辣辣飲好正🤍紅燒乳鴿乳鴿個皮整得好脆,肉質嫩滑,啖啖肉吾會乾身白胡椒汁蛋白煎蝦球擺盤好有心思😍蝦球肉質厚實,蛋白口感嫩滑仲加左d胡椒更加帶出蝦球既鮮香好特別☺️蒜子上湯浸菜苗 富豪炒飯炒飯炒得粒粒分明好有咬口,上面仲鋪滿瑤柱,菜苗煮得好入味帶蒜香,雖然係簡單既餸菜但質素絕對吾馬虎椰汁桂花糕本身我自己吾係好鍾意食椰汁,但佢既椰汁味吾係話好重,桂花香會比較重,食落去吾會好甜,味道清香

精選午市套餐($388/位)

松露醬野菌石榴粿 流心白鴿蛋燒賣 啤梨Q嘜咸水角

瑤柱竹笙灌湯餃

紅燒乳鴿
乳鴿個皮整得好脆,肉質嫩滑,啖啖肉吾會乾身

白胡椒汁蛋白煎蝦球

蒜子上湯浸菜苗 富豪炒飯