餐厅: 壽記海鮮酒家
资讯:

2018-04-21 1129 浏览
餐牌上海鲜全部写时价,餐厅内亦无任何明码时价。询问店员,一只普通蟹要价近400蚊,一条鱼价从300-500不等。由于价钱太贵,随即转去睇虾贝。店内展出嘅虾同蚬子都唔算新鲜。叫咗一碟豉椒炒蚬,不但辣味很重,仲食出泥沙。食完行山时肠胃便觉得不适,之后想想可能辣味咁重就系为咗掩盖食材唔新鲜。今次南丫岛旅程真系比呢餐饭搞衰!因为之前去长洲时,二三百蚊就有两三个送,另送时蔬,送都可以随意选,味道又新鲜。我地返程系索罟湾乘船,发现索罟湾铺头又多美食又多。反而以「商业街」著称嘅榕树湾,铺头又少质素又差。建议大家以后食饭可以考虑去索罟湾。
餐牌上海鲜全部写时价,餐厅内亦无任何明码时价。