2016-01-14
假期起身已中午,本來諗住去美心皇宮飲茶,點知要等成百幾二百張枱喺停車場又泊咗車又肚餓下,只好random 揾間嘢食下。行下行下見到呢間有茶飲又無人等位喎,見佢又有卡位坐,於是入去試下。本來都無乜期望,但啲點心真係太~~~難食!只有食評沒有相。1)腐皮卷:好難食,好油,個皮唔單止完全唔脆,仲要係又硬又靱。好肚餓但我都頂唔住,食咗兩啖 bye bye...2) 潮洲粉果:oh my god! 佢個皮一夾好似鼻涕一pat pat 咁。Mr. A 好肚餓,所以食咗一舊,佢都話唔好食,我更加完全放棄了...3) 油菜芥蘭:一放低就知出事,啲菜全是黃黃地。平時喺麵檔嗰啲綠油油好靚架嘛,我自己煮都唔會咁嘅色。唉,食落去當然係好老呀啲芥蘭又腍哂4)芋頭糕:好油同質地好怪,無乜芋頭肉,成塊只有啲粉開嗰啲糕膠咁,oh no!我試咗四分一塊放棄了5) 小籠包:終於有樣嘢正常味道。總結:可能主打唔係點心,千萬唔好飲茶呀!我都知今餐變咗大嘥鬼,所以為免再有下次,我唔會再來了
本來都無乜期望,但啲點心真係太~~~難食!只有食評沒有相。
5) 小籠包:終於有樣嘢正常味道。