2020-11-20 100 浏览
网上见到环境、食物很吸引 就埋好姊妹星期六嚟食个lunch我地都怕多人要排队 提前Whatsapp book位啦 点知原来星期五六日12-6pm只接受Walk-in我地12点到等开门,不用排队就可以立即入座,75分钟用餐时间,我地每人叫咗一杯饮品,另外再仲叫咗两个意粉同一个甜品share-主食款式其实唔多,只系得四款意粉选择。我哋叫咗<明太子意粉 $118>同<黑松露意粉 $128>呢度嘅意粉摆盘非常好看,扁意粉挂汁又有咬口,明太子意粉 - 明太子味突出 飞鱼籽嘅份量亦好多 食落口感非常丰富,黑松露意粉 - 意粉吃起来每一口都是松露香气。-饮品方面,我叫咗杯signature <宇治抹茶红豆拿铁 $58>渐层做得好靓 个样真系好似富士山,抹茶味都几香,加咗牛奶 所以无抹茶嘅苦涩味,配埋甜甜嘅十胜红豆,几好饮如果唔钟意红豆可以转白玉,不过就会冇咗最底𠮶层红色,望落会冇咁靓。-甜品就叫左最受欢迎嘅<莓莓法式西多士 $88>三大片厚多士 外皮煎到微脆 内层仍保有面包的柔软,充满玉桂味 甜度刚好,可按个人喜好加糖浆。-总括嚟讲,地
网上见到环境、食物很吸引 就埋好姊妹星期六嚟食个lunch
我地都怕多人要排队 提前Whatsapp book位啦
点知原来星期五六日12-6pm只接受Walk-in

我地12点到等开门,不用排队就可以立即入座,
75分钟用餐时间,

主食款式其实唔多,只系得四款意粉选择。
我哋叫咗<明太子意粉 $118>同<黑松露意粉 $128>
呢度嘅意粉摆盘非常好看,
扁意粉挂汁又有咬口,
黑松露意粉 - 意粉吃起来每一口都是松露香气。
明太子意粉 & 黑松露意粉

渐层做得好靓 个样真系好似富士山,
宇治抹茶红豆拿铁

甜品就叫左最受欢迎嘅<莓莓法式西多士 $88>
三大片厚多士 外皮煎到微脆 内层仍保有面包的柔软,
充满玉桂味 甜度刚好,
可按个人喜好加糖浆。
莓莓法式西多士

总括嚟讲,
地方虽然比较细,但环境确实唔错 坐得舒服,
食物美味又高颜值,
都值得大家来试下。
2020-11-14
明太子意粉 & 黑松露意粉