2021-02-19 539 浏览
呢排Work from Home好耐無返過中環,次次weekend嚟到大部份嘅蛋糕都賣晒。我前後嚟過第三次終於買到蛋糕!我男朋友叫咗Triple chocolate,我叫咗coconut lime pie。個triple chocolate 有d脆脆,咬落去唔會好似普通朱古力mousse蛋糕咁。另外一個係Coconut lime, 我平時好鍾意食lemon tart所以今次都嗌過類似嘅,不過今次呢個酸得好犀利,我男朋友要食一啖triple chocolate 一啖coconut lime平衡下。我自己就幾鍾意隻酸味,不過個批底太厚好難切開,我最後冇食晒個批底。整體來講都幾好味,最好買定杯齋啡食就冇咁甜。不過價錢都幾進取,$80一件。試咗一次唔知仲想唔想試第二次。

2021-02-15