2019-12-11
雖然銅鑼灣店執左,但冇阻我地去食卜卜蜆。今次試胡椒雞湯卜卜蜆煲,未開煲蓋已經聞到好香胡椒味,冬天食暖笠笠岩晒。我自己覺得胡椒雞湯煲好味過招牌煲。今次唔係任加蜆,不過太好味所以加錢都加左一次蜆。另外叫左近江和牛,一睇色澤就知係質素好,入口即溶咁滯,份量都唔少架。930前仲可以以$1/隻無限任叫甜蝦刺身,我地叫左10隻咋,因為要留肚食和牛!因為上次食唔晒黃金響鈴,今次叫黃金雞翼,不過都係響鈴好味d。黑松露芝士蝦丸中間有好大舊芝士,黑松露味夠濃,值得試。最特別係有咸檸7,好解膩。上次亦係最後一次係銅鑼灣食係930後時段$98有得任食卜卜蜆,但規定要每人叫1個主菜。第一次食試左佢個招牌湯底,幾好味不過會愈食愈咸,最後食烏冬會太咸。我地另外叫左羊肉同埋自家黃金炸響鈴,羊肉夠羶。炸響鈴個黃金汁超邪惡勁好味!不過我地2個人食唔晒因為好膩,如果多人一定要叫黎食,因為響鈴本身都炸得好脆~一定會再黎
我自己覺得胡椒雞湯煲好味過招牌煲。
今次唔係任加蜆,不過太好味所以加錢都加左一次蜆。
黑松露芝士蝦丸中間有好大舊芝士,黑松露味夠濃,值得試。
最特別係有咸檸7,好解膩。
我地另外叫左羊肉同埋自家黃金炸響鈴,羊肉夠羶。
一定會再黎