2018-10-13 103 浏览
放假去咗太子附近学英文,放学之后经过酒吧街附近谂住搭车嘅时候见到呢一间山东饺子铺,见到就肚饿啦,谂住填一填肚,所以行入去✌🏻地方唔算好迫,而且有得食下午茶餐✌🏻我叫咗韭菜猪肉饺,因为天气都几热,所以加咗杯豆浆,同埋叫咗至爱嘅金玉满堂猪肉饺,其实系粟米黎✌🏻✌🏻韭菜猪肉饺一出场就已经好香,而且好大粒,食落去韭菜同埋𥚃面既肉都好浓味👍🏻 而且皮好薄,一啲粉感都冇,啲香味渗晒出嚟,我有几次咬唔切就吞左,追住食😋 再配埋豆浆一齐,感觉好消暑👍🏻至于粟米肉饺子,粟米连肉碎一齐食,超有口感,粟米好甜又入味,一啖咬落去就出汁!而且有一种清新感,啖啖肉当中多一点健康嘅感觉~正!整体来讲算唔错,本身谂住填下肚,但系果然有惊喜😍👍🏻

整体来讲算唔错,本身谂住填下肚,但系果然有惊喜😍👍🏻
  • 饺子