2021-01-18 1013 浏览
[警世]平时平日lunch都会去试下唔同日本餐厅既omakase, 但呢间真系食过最差.一入到去见到个装修有啲残旧既感觉, 但觉得问题不大, 食野都系最紧要啲野新鲜同好食, 所以大家接唔接受见仁见智啦.同其他日本餐厅一样都有lunch set, 佢有几个set拣, 为免中伏, 我同朋友都唔会拣最贵,咁就叫左一个平的一个贵少少, 因为贵少少个个有海胆食.叫完之后恶梦既开始.首先张台已经抹唔干净, 系有饭粒系台面到, 跟著望到寿司师傅条围裙有一达达污渍, 再黎就系见到师傅用嚟抹刀个块布都系好残旧, 感觉系唔知用左几耐. 鱼生未食已经闻到有腥味, 个师傅又系唔知点解劲作状整寿司,扮晒大力掐啲饭, 但系你一夹起啲寿司饭系分开晒,唔系一团或者一旧饭咁,寿司食落去同之闻到有腥味一样, 完全唔新鲜, 好似啲食材唔知摆左几耐既感觉, 同埋佢系每旧寿司都搽豉油上去, 我自己觉得唔加调味料先可以食得到鱼生个鲜味, 但系结果系加左豉油都盖唔住食材唔新鲜个阵腥味, 可想而知几差. 最后每件都食快少少就走, 因为用餐感觉实在不太好, 如果你问我点解食完隔咁耐先打呢篇食评, 系因为唔想比人我觉得好似抹黑佢地, 同

最后每件都食快少少就走, 因为用餐感觉实在不太好, 如果你问我点解食完隔咁耐先打呢篇食评, 系因为唔想比人我觉得好似抹黑佢地, 同埋最近连登有post讲呢间野,原来唔止我, 仲有好多人中左伏, 我都唔想见到再有人系呢间晒钱食,
咁点解咁难食啲相影出嚟咁靓, 只可以话图片只供参考,奉劝各位咪去,悭番啲钱食其他好野啦, 你食唔到呢间嘢系你嘅福份! 完
2020-03-02