2022-04-30 783 浏览
本身系另一间餐厅预订咗大闸蟹放题 点知发生啲不愉快事件 𠮶间餐厅话我哋冇订到位 总之冇得食🥲 所以就谂起呢间系位于尖沙咀嘅蟹店 呢间辣蟹舫质素唔错 而且有好多好评 喺呢间店上嚟𠮶阵 见到门口有好多同明星影相嘅合照😮浓汤大花胶鸡呢部系店员极力推介嘅一个炖汤 要成588一窝 本身都谂咗一阵 但系见佢咁落力推介就试吓啦😂 饮完第一啖就觉得物超所值啦 呢锅汤真系好杰身 系花胶嘅胶质 而且鸡味好浓郁 绝对系真材实料避风塘炒蟹呢个系呢间店嘅招牌菜 当然要过一个想食蟹嘅口瘾🤭 避风塘炒蟹以一只一只咁计算 Size唔算太细而且避风塘脆脆超级好送饭🦀 蟹亦都好有鲜味 蜜桃咕噜肉咕噜肉外脆内软 又冇骨 酱料调得唔算太酸亦唔会太甜 所以都有想一旧接一旧嘅谂法🐷酥炸蚝仔饼呢碟对我来讲就太过热气 因为呢碟蚝仔饼炸得好干 的确系好脆嘅 但系我会钟意食潮式𠮶种蚝仔饼多啲😗黄金流沙虾球呢碟又系店员极力推介嘅 价钱系逐只叫嘅 卖相的确几靓 一只好大嘅虾系啲米通上面🦐 再配埋面头嘅黄金馅 的确系好好食亦都好有鲜味呢间餐厅虽然价钱唔平 但系以食物质素嚟讲 性价比都几高😺 个人觉得炖汤同埋流沙虾球比蟹更加令人有惊喜

浓汤大花胶鸡
浓汤大花胶鸡